Warm welkom voor Romeins schip Woerden

Op zaterdag 30 mei kwam het schip ‘Per Mare Ad Laurium’ onder grote belangstelling van het publiek en met luid getoeter de haven van Woerden binnenvaren. Aan boord zat een groep jonge Romeinse legionairs, de winnaars van een tekenwedstrijd.

Loes Ypma, wethouder en loco-burgemeester van Woerden, bood het schip namens de gemeente een vaste ligplaats in de Haven van Woerden aan.
Marco Glastra, directeur van Het Utrechts Landschap, bedankte de gemeente Woerden, de provincie Utrecht en de projectgroep Leader Weidse Veenweiden voor de toegekende subsidie. Vervolgens droeg hij het schip over aan de goede zorgen van onze stichting.

‘s-Middags waren er vier korte proefvaarten voor het publiek en een voor vrijwilligers. Tijdens de eerste proefvaart heeft groep 5 van de Willem van Oranjeschool meegevaren, als winnaar in de categorie groepswerkstukken van de tekenwedstrijd.

Het evenement werd opgeluisterd door het bezoek van een groep Romeinse soldaten van Pax Romana, een levend Romeins standbeeld en twee beroemde Galliërs.