Vaarseizoen 2014 in stijl afgesloten

Het seizoen is dit jaar in stijl afgesloten met vier vaarten tijdens de Romeinendag die in het centrum van Woerden werd georganiseerd. Bezoekers konden zowel met de Per Mare ad Laurium als met de Fiducia over de singels van Woerden varen. Met dit evenement, een uitbreiding van onze arrangementen door de komst van de Fiducia en dankzij een mooie nazomer blikken wij terug op een geslaagd seizoen. Onze gidsen, matrozen en schippers hebben weer een  groot aantal bezoekers een plezierig (vaar)excursie bezorgd en kennis laten maken met de Romeinen.

141008pmal

Onze stichting bestaat dit jaar alweer vijf jaar en het afgelopen seizoen stond in het teken van een aantal vernieuwingen. Zo hebben wij er een tweede schip bij gekregen waardoor wij ons aanbod in arrangementen hebben kunnen uitbreiden. Onze schepen varen nu met elektrische motoren wat heeft geresulteerd in een aangenamer en veiliger vaart voor onze gasten. Daarnaast hebben wij onder de LiMissie paraplu de Romeinse afdeling van Stadsmuseum Woerden een facelift kunnen geven door de plaatsing van nieuwe informatiepanelen en maquettes van Romeinse schepen en kunnen de bezoekers gebruik maken van een interactief scherm om meer te weten te komen over de Romeinen.

141008Fiducia
De komende periode gaan wij ons opmaken voor het nodige onderhoudswerk en richten wij ons op  de organisatie van het nieuwe seizoen. Vanaf medio april 2015 gaan we met beide schepen weer varen.

Heeft u in de tussentijd vragen of wilt u al reserveren voor aankomend seizoen? Dat kan, neem dan via de website contact met ons op. Ook in de wintermaanden zijn wij bereikbaar. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van stichting Romeins Schip Woerden, geïnformeerd worden over de Romeinse geschiedenis en activiteiten die daar omheen worden georganiseerd, volg ons dan op twitter en op facebook. Tot volgend seizoen!