19 januari 2022

Tips voor schoolkamp!

2 min read

Alle vaders, moeders, juffen en meester opgelet! Wij gaan op schoolkamp en daar horen natuurlijk een aantal tips bij. Je wilt goed voorbereid op pad met de kids en dan is het belangrijk dat je een duidelijk programma hebt om te doen. Juist met kinderen is het belangrijk dat er eigenlijk altijd iets is wat ze kunnen doen. Kinderen zijn enorm actief en wij snappen dat je ze niet steeds zelf wil vermaken. Daarom onderstaande tips voor een geslaagde schoolkamp. 

De juiste locatie

Vind een locatie waar je een schoolkamp makkelijk kan organiseren. Neem daarom eens een kijkje bij Kampeerterrein de Abbert. Het terrein is hier groot genoeg om met de klas heen te gaan en het zit op een rustige plek in de natuur. Wanneer je met iets oudere kinderen gaat kun je ze heerlijk laten ravotten in de bossen of laten spelen op de veldjes. 

Naar een klimbos

Niks gaat boven klimmen en klauteren, hoe oud we ook zijn. Want geloof ons, dit ga je zelf ook ontzettend leuk vinden. Een klimbos is gericht op diverse leeftijdscategorien, waardoor je van jong tot oud in dit park je gang kan gaan. Naast dat deze activiteit ontzettend avontuurlijk is, kunnen de kinderen ook even hun energie kwijt en soms hun grenzen verleggen. Het is soms ook een echt teamspel, waarbij je elkaar moet helpen om verder te komen. 

Bonte avond

Een bonte avond mag op schoolkamp ook zeker niet ontbreken. Vertel een dag daarvoor dat er een dag erna een bonte avond is, zodat de kids de hele dag bezig zullen zijn met het bedenken van een stukje. Zo kun jij in de tussentijd ook even tot rust komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *