Seizoen 2018 van start

De brugklassers van het Kalsbeek College bijten van 9-11 april de pits af: in het kader van hun Romeinenproject mogen wij voor hun ons educatief arrangement verzorgen. Het seizoen 2018 gaat dus weer beginnen en u kunt met uw aanvragen weer bij ons terecht.

In twee opzichten is 2018 een bijzonder jaar. Ten eerste is dit ons 10e seizoen, en daarmee voor onze vrijwilligers een jubileumjaar. Daar gaan we aan het eind van het seizoen aandacht aan besteden. En daarnaast is het in 2018 precies 10 jaar geleden dat de Romeinse punter De Meern 6 in Leidsche Rijn werd gevonden. Ons tweede schip, de bijna 11 meter lange Fiducia, is een reconstructie van De Meern 6 en dus is de vondst ervan ook voor onze stichting van groot belang geweest. In de loop van dit seizoen zullen we daar iets iets bijzonders mee gaan doen.

En dan is natuurlijk de vraag: is dit het laatste seizoen van stichting Romeins Schip Woerden? Op die vraag moeten wij het antwoord helaas nog schuldig blijven. Want hoewel we er alles aan doen om nieuwe vrijwilligers te vinden en voor onze andere zorgen oplossingen te vinden, het blijft nog onzeker. Dus als u altijd al een arrangement in Woerden hebt willen meemaken, schroom dan niet en doe het dit jaar!

Fiducia ideaal voor groepen tot 12 personen