PMAL naar Romeinenweekend Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli wordt in het centrum van Alphen aan den Rijn voor het eerst een Romeinenweekend georganiseerd. Op diverse locaties in de stad zijn Romeinse activiteiten te zien voor jong en oud. En op het water van de (Romeinse) Rijn verzorgt het vlaggeschip van onze stichting korte, door een gids begeleide vaararrangementen.

De speciaal voor dit weekend uitgegeven programmakrant staat boordevol activiteiten die de bezoekers op beide dagen mogen verwachten. Er is veel aandacht voor ‘beleven’, want naast gladiatrixgevechten en militaire shows is er ruimte voor muziek, een ambachtsmarkt, een beautysalon, een heuse Romeinse vicus en diverse kinderactiviteiten. Ook medewerkers van het Archeon laten zich in het centrum van hun beste kant zien.

Stichting RSW is aanwezig met de 25 meter lange “Per Mare ad Laurium”.  Vanaf de kade bij tapas restaurant Proto, tegenover het Rijnplein, worden vanaf 12.30 uur op beide dagen een zestal vaararrangementen aangeboden. De eigen gidsen van RSW vertellen daarbij iets over het Romeinse Rijk, Germania Inferior en de Rijn als grensrivier (limes). Ook de bouw en het gebruik van Romeinse schepen komt aan bod.