“Per Mare ad Laurium” naar binnen

Vanochtend is de “Per Mare ad Laurium” verhuisd naar een hal in het gebouw van de Sluisgroep; met dank aan de eigenaar van het pand, de gemeente. Een spectaculaire gebeurtenis, die begon met een vaart over de Oude Rijn. Vlak naast de Limesbrug werd het schip door Kraanverhuur Woerden op een grote kar gehesen en vandaar ging het transport voorzichtig over de Steinhagenseweg en de Carrosserieweg de hal in. Alles verliep op rolletjes, mede dankzij de vrijwillige verkeersregelaars van www.evenementenverkeersregelaars.nl die de hinder voor het verkeer tot een minimum wisten te beperken.

201212pmal01

Vrijwilligers van onze stichting, waar mogelijk geholpen door derden, gaan in het eerste kwartaal 2013 een heel grote beurt verzorgen. Alle lak gaat eraf, tot op het kale hout. En vervolgens wordt een ander product, dat beter bestand is tegen het Nederlandse weer, op het schip aangebracht. Uiteraard worden tegelijk de motoren goed nagekeken en wordt ook ander onderhoud uitgevoerd. Alles om het schip er weer prachtig te laten uitzien en in april 2013 weer voor onze gasten klaar te leggen.

201212pmal02

Het spreekt voor zich dat wij u in 2013 weer van harte welkom heten op één van onze excursies.

201212pmal03

De foto’s zijn van Arjan Neels. Voor meer foto’s en een kort filmverslag van dit evenement verwijzen wij u graag naar de site van Woerden TV.