Onzekere toekomst Stichting RSW

Aan het einde van het komend seizoen 2018 leggen alle bestuursleden van stichting Romeins Schip Woerden (RSW) hun taken neer. En al enige tijd loopt het totaal aantal vrijwilligers langzaam maar zeker terug. Wat betekent dit voor de continuïteit?

 

De gehele vrijwilligers-groep dunt uit, mede door vergrijzing; dit zorgt voor veel druk op de organisatie. Omdat het bestuur dit al de nodige tijd ziet aankomen, is de zoektocht naar versterking en potentiële opvolging al jaren actueel. De gemeente is op de hoogte gesteld van de nu ontstane situatie. De conclusie is dat het niet eenvoudig zal zijn om na het seizoen 2018 in Woerden door te gaan en daarbij onverkort vast te houden aan de cultuurhistorische kernwaarden van de stichting.

Deze constatering heeft ertoe geleid dat de stichting de situatie heeft besproken met de eigenaar van de ‘Per Mare ad Laurium’, stichting ‘Het Utrechts Landschap’ en enkele stakeholders in de erfgoedsector in de gemeente Utrecht. Daarbij is besloten de mogelijkheid om de activiteiten van RSW na 2018 over te brengen naar Utrecht serieus zal worden onderzocht. Niet uitsluitend, want de zoektocht naar een doorstart van de werkzaamheden in Woerden staat uiteraard hoog op de agenda.

Mocht u, na het lezen van dit bericht, ideeën hebben over hoe vooral die laatste weg met succes kan worden ingeslagen, dan kunt u daarover contact opnemen met het bestuur van RSW middels een mail naar bestuur@romeinsschipwoerden.nl.