Nieuwe kandidaten Hoofdpiet a/b PMAL

Bij de Sinterklaas intocht in Woerden was dit jaar ook een rol voor ons vlaggenschip de Per Mare ad Laurium ingericht. De Hoofdpiet stopt ermee en er moet een opvolger worden gezocht. Speurpiet heeft vier Pieten gevonden die in aanmerking komen, de Oerpiet, de Romeinse Piet, de Ridderpiet en de Robotpiet. Aan boord van de PMAL kwamen deze vier Pieten, opgezweept door de vrolijke tonen van het dweilorkest ‘De Speeldozen’, als eerste de Haven ingevaren; de komst van Sinterklaas kon niet lang uitblijven. Onderweg werden ze vanaf de kant hartstochtelijk toegejuicht. En bij de afmeerplaats in de Haven was het een drukte van belang.

151114sint10Zodra de Per Mare ad Laurium was afgemeerd, sprongen de vier Pieten, vergezeld door de Nieuwspiet, snel van boord om de Haven rond te rennen en Sinterklaas welkom te kunnen heten aan de Emmakade. Het Sinterklaasfeest 2015 kan begonnen!

 

Wij van het prachtige Romeinse schip vonden het een eer in deze editie van de aankomst van Sinterklaas een rol te mogen spelen. Wij wensen alle kinderen van Woerden een heel fijne Sinterklaastijd.

151114sint05
151114sint09