Losse kaarten

Vaste excursie op zaterdag op basis van de vaartocht over de Woerdense singels, duur ca. 90 minuten

PMAL bij BonaventurakerkDe Romeinen hadden in Woerden, dat toen nog Laurium heette, een castellum (fort). De Oude Rijn, die door Woerden stroomt, diende als noordgrens van het Romeinse rijk. De singels en het Kasteel van Woerden (gebouwd tussen 1407 en 1415) maken, sinds vlak na het rampjaar 1672, deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie.

Programmatijden

Elke week, op zaterdag om 15.00 uur, wordt in principe een Singelarrangement aangeboden. Het Singelarrangement kan vervallen indien zich te weinig deelnemers hebben aangemeld (minimum deelname 12 gasten) of indien er een boeking is voor een groepsarrangement. Zodra u de knop “Reserveren” hebt aangeklikt, krijgt u een overzicht van de beschikbare Singelarrangementen.

 

 

Programma

  • Verzamelen in het Limesmuseum, bij Grand Salon Plein 7, Kerkplein 18
  • Introductie over de Romeinse tijd, Romeinse schepen en de vroege geschiedenis van Woerden (o.a. de Oude Hollandse Waterlinie) duur plm. 25 minuten
  • Wandeling onder begeleiding van gids naar opstapplaats schip Haven (of Kasteel) duur plm. 20 minuten
  • Vaart van plm. 45 minuten over de singels van Woerden met uitleg over de vondst van De Meern 1, de bouw van de reconstructie en de historie van Woerden.

Kaartverkoop

In verband met de beperkte capaciteit aan boord raden wij u aan uiterlijk op de donderdag voor de datum van het door u gewenste arrangement via de website te reserveren. Daarna is reserveren niet meer mogelijk. Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, worden die uitsluitend op de betreffende zaterdag vanaf 60 minuten voor de start van het arrangement verkocht.

Tarief 2018

LimesmuseumVolwassenen: € 9,50
Kinderen 6 t/m 12 jaar € 6,00
Programma niet geschikt voor kinderen t/m 5 jaar

Voor wie?

Het Singelarrangement op zaterdag is bedoeld voor individuele gasten en kleine gezelschappen. Het is voor uw groep noch voor de overige gasten prettig als uw groep te groot wordt. Daarom kunt u het Singelarrangement voor groepen van maximaal 12 personen boeken. Is uw groep groter? Dien dan uw aanvraag in via de knop Aanvragen onder “Groepen”.

Let op: Voor rolstoelen en minder validen is het standaard Singelarrangement helaas niet geschikt. En rekent u erop dat u tijdens de presentatie in het Limesmuseum niet kunt zitten.

Nog vragen?

Hebt u na het lezen van deze pagina toch nog vragen of opmerkingen? Maak dan a.u.b. gebruik van de mogelijkheid ons een email te sturen. Wij verzoeken u vriendelijk ons niet te bellen.

Reserveren

Klik hier voor de reserveringspagina.