Laatste maand RSW arrangementen

Het seizoen 2018 van stichting Romeins Schip Woerden zit er bijna op. De Per Mare ad Laurium en de Fiducia worden nog vijf weken ingezet voor de diverse arrangementen. Maar dan stopt het en, zoals bekend, dat is dan definitief.

 Stichting RSW kan terugkijken op een succesvol seizoen. Met nog een maand te gaan ziet het ernaar uit dat alle gestelde doelen worden gehaald. Na beëindiging van het seizoen, dus vanaf oktober, gaat de stichting zich bezighouden met het afwikkelen van de activiteiten in Woerden en het naar verwachting overbrengen van die activiteiten naar Utrecht.

Sinds de start in juni 2009 hebben de vrijwilligers van RSW voor ruim 20.000 gasten een aangename beleving mogen verzorgen. De Per Mare ad Laurium is een kleine 900 keer uitgevaren en de Fiducia, voor het eerst ingezet laat in het seizoen 2014, een kleine 100 keer. Getallen waar met trots over gesproken mag worden. Het blijft dus enorm jammer dat het niet mogelijk is gebleken om beide schepen met de bijbehorende arrangementen voor Woerden te behouden.

Wilt u, voor het te laat is, zelf nog ervaren hoe het is om een RSW arrangement rond de Per Mare ad Laurium of de Fiducia mee te maken? Wacht dan niet en meldt uw interesse op de website van RSW. Groepen kunnen nog tot eind september een aanvraag voor beide schepen indienen. Individuele gasten kunnen voor een vijftal zaterdagen, te weten 1, 8, 15, 22 en 29 september kaarten reserveren. En op 8 september kan dat zelfs op twee tijdstippen: naast het standaard arrangement om 15.00 uur wordt ’s ochtends om 11.00 uur een arrangement met het Open Monumentendag thema “In Europa” uitgevoerd. Alle kinderen die aan dit speciale arrangement deelnemen, krijgen bovendien de prachtige en inmiddels zeldzame bouwplaat van de Romeinse praam Woerden 7. Voor alle arrangementen geldt op=op (er kunnen 36 gasten mee), dus wees er snel bij! Zo gezellig ‘Romeins’ als het op de foto, die in Alphen aan den Rijn genomen is, wordt het niet, maar dat maakt de ervaring er niet minder interessant om.