Fiducia eigendom RSW en in Woerden

Op maandag 10 juni, hebben directeur Liesbeth Bouwhuis van de Bouwloods Utrecht en Henk Vlot en Piet van Oudenallen namens stichting Romeins Schip Woerden de Overeenkomst van Overdracht m.b.t. de Fiducia getekend. Daarmee is de door de Bouwloods gebouwde reconstructie van de Romeinse punter de Meern 6, formeel aan RSW overgedragen.

130626-01fiducia
En op 26 juni is vroeg in de morgen de Fiducia in Zeist op een dieplader gezet en vervolgens door wethouder Bob Duindam persoonlijk naar Woerden gereden.

130626-02fiducia
Daar werd de punter langs de singel te water gelaten om vervolgens met een sloep en een opduwer van vrijwilligers van stichting Romeins Schip Woerden naar de Haven te worden gesleept. Hoewel het schip water maakte, viel de hoeveelheid reuze mee. Een paar weken in het water en de Fiducia is weer geheel waterdicht.

 

Rond 10.30 uur was de klus geklaard en nu ligt de Fiducia voor de Per Mare ad Laurium te pronken in de Haven. Daarmee kan Woerden er prat op gaan de enige gemeente langs de Rijn en dus de Limes (de voormalige grens van het Romeinse Rijk) te zijn waar twee reconstructies van Romeinse schepen varen en actief worden ingezet om het Romeinse erfgoed zichtbaar te maken.

130626-03fiducia

Als alle plannen worden goedgekeurd en de benodigde financiƫn worden verkregen, zal de Fiducia vanaf het seizoen 2014 naast de Per Mare ad Laurium voor gezelschappen tot 12 personen nieuwe Romeinse arrangementen gaan verzorgen.

De komst van de Fiducia naar Woerden is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Woerden en het vervoer is aangeboden door Kleywegen en Kraanverhuur Woerden.