29 november 2021

Festivals mogen weer!

2 min read

Het bericht is naar buiten, we mogen weer naar festivals! Wel onder strikte maatregelen, maar we kunnen er eindelijk weer even uit. En voor festivalorganisatoren ook zeker goed bericht dat er weer evenementen georganiseerd kunnen worden. Maar wat gaat dit betekenen? Wat worden de maatregelen en in hoeverre zijn we weer in staat om even uit onze plaat te gaan?

Eendaagse festivals

Voor nu mogen in augustus enkel eendaagse festivals doorgaan. Festivals als Decibel en Lowlands gaan helaas niet door, omdat deze een camping hebben voor dit weekend. Op 13 augustus komt er nog een persconferentie aan die ons meer gaat laten weten over de festivals. 

Maatregelen

Zoals we al zeiden gelden er wel een aantal maatregelen waar je je aan moet voldoen. De festivals mogen alleen doorgaan als het voor maximaal 750 bedoeld is. Alle bezoekers moeten een vaccinatiebewijs of negatief corona bewijs hebben. Dit wordt dan ook getest bij de ingang van het evenement. Zorg hierbij dat je je QR code uit de Corona check app bij de hand hebt. Ook moet het evenement in de buitenlucht zijn of onder een tent zijn die aan vier kanten open is. Eenmaal op het festival kun je je gang gaan en genieten van het evenement. 

Een evenementen organiseren

Nu dit naar buiten gekomen is, is het natuurlijk ook erg interessant om zelf misschien een evenement te organiseren met minder dan 750 man. Zorg ervoor dat je een juist plan hebt en veiligheid voorop doet. Je kunt naar een dranghekken verhuur zoals Webo verhuur om daar hekken te huren die veiligheid bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *