29 november 2021

Een origineel kinderfeestje met silent disco!

3 min read
silent disco kinderfeestje

Is je zoon, dochter of kleinkind binnenkort jarig en wil je graag een origineel kinderfeestje organiseren met veel fun? Een silent disco is hiervoor de ideale oplossing. Je hoeft hiervoor niet veel te regelen en het is relatief niet duur, aangezien je er een onvergetelijk kinderfeestje van maakt. Wij vertellen jou hier snel meer over!

Wat is silent disco?

Misschien zegt silent disco jou nog niks, dus daarom leggen wij jou dit eenvoudig uit. Bij het woord silent disco zal je wel aan stille disco moeten denken en dat is het ook. Er is namelijk een DJ die muziek draait of er wordt muziek via een telefoon of laptop afgespeeld. Iedereen heeft hierbij een koptelefoon op en hoort daarbij de muziek in de gewenste volume. De volume kan je volledig zelf bepalen, waarmee gehoorbeschadiging voorkomen kan worden en je alsnog met iedereen kan praten. Via een zender of meerdere zenders wordt de muziek afgespeeld, waarbij iedereen zelf kan kiezen naar welke zender hij/zij wil luisteren. Aan de kleuren (rood, groen en blauw) van de lampjes op de koptelefoon kan iedereen van elkaar zien naar welk kanaal hij/zij luistert.

Er staan dus nergens speakers, waardoor de omgeving geen geluidsoverlast heeft en je zelf ook geen last hebt van omgevingsgeluiden. De kinderen kunnen gezellig meezingen en meedansen met anderen die dezelfde muziek aan hebben. Ook kunnen er instructies gegeven worden via de zender, waardoor het zelfs mogelijk is om meerdere workshops tegelijk in één zaal op een kinderfeestje te geven. Bijvoorbeeld een workshop voor de meiden en voor de jongens. En het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een silent cinema, waardoor er zelfs buiten een film met z’n allen gekeken kan worden. Er zijn dus veel opties met silent disco voor een kinderfeestje.

Wat moet ik zelf regelen?

In principe hoef je zelf niet veel te regelen als je een silent disco kinderfeestje huurt. Je haalt het pakket op bij een PostNL punt of deze wordt op je adres bezorgd. Vervolgens hoef je alleen de silent disco set te installeren, dus de zender en de kabels te verbinden met de laptop, smartphone of DJ setup. Dit werkt verder hetzelfde als het koppelen van oordopjes. Je kan hier kiezen voor een DJ of muziek die je zelf afspeelt. Kies je voor meerdere zenders, dan kunnen de kinderen switchen van muziek. De koptelefoons zullen volledig opgeladen zijn, tenzij je ze langer dan 8 uur gebruikt. In dat geval zal je ze even moeten opladen met de opladers die bijgeleverd zijn. 

Vervolgens is het belangrijk om een goede locatie te hebben, dat kan thuis, in een club, in de tuin of waar je ook maar wilt. Het kan eigenlijk overal, aangezien er verder niemand last heeft. Daarnaast regel je genoeg eten en drinken voor de kinderen en kan het feestje beginnen. De volgende dag zorg je ervoor dat het silent disco apparatuur geretourneerd wordt naar het verhuurbedrijf. Een silent disco set kopen raden wij niet aan, aangezien je dan veel meer kosten kwijt bent en het dan wel een heel duur kinderfeestje wordt. De kinderen zullen na het feestje de silent disco nooit meer vergeten en er nog altijd van nagenieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *