29 november 2021

Een dagje Volendam beleven met het hele gezin

3 min read

Zou je graag een leuke uitstap willen maken met het hele gezin binnen Nederland? Ben je bovendien nog nooit eerder naar Volendam geweest? In dat geval is het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Volendam is ongetwijfeld het beroemdste vissersdorp van heel Nederland. Het is het hele jaar door de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze fantastische plaats. Zou je ook graag een fijn dagje Volendam willen beleven, maar heb je er nu nog geen idee van wat je allemaal van je daguitstap zal kunnen verwachten? In dat geval zal de informatie op deze pagina daar beslist verandering in brengen. 

Ontdek de oude straatjes van Volendam 

Volendam is een leuk dorpje waarin je met plezier verdwaalt. De oude straatjes van dit dorpje nodigen uit om gewoon lekker doorheen te kuieren. Je ontdekt op deze manier niet alleen het Doolhof, maar ook de Oude Kom. Bovendien maak je hier uiteraard ook kennis met de authentieke huisjes die zo kenmerkend zijn voor deze plaats en de andere vissersdorpjes die rond het populaire IJsselmeer zijn gelegen. Het wordt meteen duidelijk waarom onder meer Volendam reeds sinds het jaar 1880 een haast onevenaarbare aantrekkingskracht uitoefent op kunstenaars. 

Maak een uitstapje met de Marken Express 

Niet zo ver van Volendam af gelegen is het fraaie Marken op een schiereiland terug te vinden. Tijdens een dagje Volendam kan het de moeite waard zijn om even een bezoekje te brengen aan dit oude dorpje. Niet alleen het dorpje zelf is leuk om te ontdekken, ook de rit er naartoe zal je nog lang bijblijven. Hoewel rit, uiteraard zal je naar deze plaats varen. Dit neemt ongeveer een half uurtje in beslag en is vooral tijdens de zomermaanden (of in het voorjaar) een waar genot. Dit betekent evenwel niet dat je deze plaats in de wintermaanden moet overslaan. Ook dan is het er namelijk ongelofelijk gezellig. 

Een museum bezoeken in Volendam 

Ben jij een echte cultuurliefhebber? In dat geval is de kans bijzonder groot dat je ervoor zal kiezen om ook even een bezoek te brengen aan één van de verschillende musea die in Volendam zijn terug te vinden. Op dit vlak kan je er onder meer voor kiezen om het Volendams Museum te bezoeken. Op deze manier wordt je meteen ondergedompeld in de historie en in de folklore van deze fijne plaats. Is je culturele honger na een bezoek aan dit museum nog niet helemaal gestild tijdens dit dagje Volendam? Dan kan je er eveneens voor kiezen om het Palingsound Museum te bezoeken. Tijdens een dergelijk bezoek zal je namelijk leren hoe het palingroken in zijn werk ging. Ook een bezoekje aan de Cheese Factory kan tijdens jouw dagje Volendam eventueel de moeite waard zijn om te overwegen.

Een fijne locatie voor een daguitstap in eigen land 

Volendam bewijst als geen ander dat je niet noodzakelijkerwijs lang of ver hoeft te reizen om een fijn uitstapje te kunnen maken, integendeel. Tijdens een dagje Volendam kun je de haven bezoeken, kan je er lekkere vis eten en is het mogelijk om zeer mooie wandelingen te maken. Tel daar ook nog eens de mogelijkheid bij op om één of meerdere musea te gaan ontdekken en je kan met absolute zekerheid stellen dat je, je tijdens een daguitstap naar Volendam werkelijk geen moment zal vervelen, integendeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *