Drie Romeinse schepen in Woerden

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de “Victoria”, de in 2009 gebouwde reconstructie van de “Oberstimm 1”, een Romeins patrouilleschip gevonden langs de Donau in Oberstimm (D), was in Woerden.

Een uniek moment, want samen met de twee Romeinse schepen161022-14victoria_PMAL die Woerden als thuishaven hebben, waren er dus drie Romeinse reconstructies bij de haven van Woerden te bewonderen. Er werden diverse vaarten georganiseerd en aan animo geen gebrek. Ook langs de wallekant waren er veel toeschouwers. De sportieve bezoeker kon onder leiding van roeiers van roeivereniging De Krom meevaren/-roeien met de Victoria; dit zorgde voor een mooi schouwspel. Daarnaast konden bezoekers die het geheel vanaf het water wilden aanschouwen meevaren op de Per Mare ad Laurium en de Fiducia.

161022-33-Fiducia_victoria_PMAL

Had u afgelopen zaterdag geen tijd? Maar wilt u nog wel graag de Victoria zien of erop meevaren? Dat kan. Voorlopig ligt het schip in Bodegraven bij Fort Wierickerschans en daar worden er arrangementen georganiseerd.

En voor onze eigen gasten luidt het motto: wij zien u graag weer in 2017!