Nieuwe website Romeinse Limes Nederland

Recent heeft stichting Romeinse Limes Nederland een nieuwe website gelanceerd. De website ziet er niet alleen door de frisse lay-out (zie de afbeelding) er weer helemaal eigentijds uit, ook aan de inhoud is het nodige aangepast en toegevoegd. Het meest opvallend is de nieuwe knop “Onderwijs”, waaronder de knoppen “Voor docenten”, “Voor leerlingen” en “Romeinen in Nederland” toegang geven tot een enorm aanbod aan educatieve mogelijkheden en veel informatie over de Romeinen.

Een verwijzing naar het Educatieve Arrangement van stichting Romeins Schip Woerden kon op deze aangepaste website natuurlijk niet ontbreken. U vindt dat onder de knop “Voor docenten”. Wij rekenen er uiteraard op dat deze vermelding positieve gevolgen gaat hebben voor de boekingen in het seizoen 2018.

Seizoen 2017 zit erop

De laatste twee arrangementen op zaterdag 30 september 2017 luidden het einde van het seizoen voor de Per Mare ad Laurium in. Tijd voor groot onderhoud aan de buitenkant en een controlebeurt voor de motoren. Daarvoor brengen RSW vrijwilligers via een lange route (o.a. Grecht, Kromme Mijdrecht, Waver en Angstel) het schip in twee dagen naar de werf in Vinkeveen. Medio oktober is de PMAL dan weer terug in Woerden. De route, die ook in 2014 al is gevaren (toen om de elektromotoren in te laten bouwen) is goed voor mooie plaatjes, zoals deze breedbeeldfoto geschoten op de Vinkeveense Plassen.

PMAL op Vinkeveense Plassen

Voor de Fiducia wacht nog een arrangement op zaterdag 8 oktober. Daarna gaat ook dit schip de rust van de winterstalling tegemoet.

Vanaf 14 april 2018 staan wij weer voor u klaar.

 

Nu echt de laatste kans

Het Historisch arrangement van 23 september moest wegens technische problemen helaas worden afgezegd. Maar er is nog een herkansing, nl. op zaterdag 30 september. Dan voeren wij het laatste arrangement voor de losse kaartverkoop van 2017 uit. Er zijn nog een kleine 15 kaarten beschikbaar, dus haast u. Reserveren via onze website kan tot donderdagavond 20.00 uur.

En mocht het u echt niet lukken, geen zorg. Vanaf medio april 2018 zij we er gewoon weer voor een mooi seizoen met ook dan weer veel tevreden gasten.

Nog een maand genieten van Romeinse schepen

De scholen zijn alweer begonnen en de maand september staat voor de deur. I.v.m. groot onderhoud van de Per Mare ad Laurium de laatste maand van ons seizoen. U kunt dus nog vier weken genieten van de diverse cultuurhistorische arrangementen die onze vrijwilligers graag voor u verzorgen!

PMAL bij Oostdam

September is altijd één van de drukste maanden voor ons en dit jaar is het niet anders. Maar er blijven nog voldoende mogelijkheden voor groepen en individuele gasten om gebruik te maken van ons inmiddels breed bekende aanbod. Bovendien is september de maand die ons vaak trakteert op fraai nazomer weer; een extra reden om van ons aanbod gebruik te maken.

Bent u geïnteresseerd in een groepsarrangement rond de Per Mare ad Laurium (capaciteit 36 gasten) of de Fiducia (capaciteit 12 gasten) op een door uzelf te bepalen dag en tijd? Kijk dan elders op deze website voor alle relevante informatie over het aanbod en maak gebruik van de mogelijkheid om zo’n arrangement aan te vragen op onze website onder ‘Groepen-Aanvragen’.

Daarnaast zijn er op alle vijf de zaterdagen in september nog voldoende kaarten beschikbaar voor het Historisch arrangement dat om 15.00 uur start in het Limesmuseum, Kerkplein 18, en dat rond 16.30 uur wordt afgesloten na een vaartocht van plm. 45 minuten met de Per Mare ad Laurium. Meer informatie daarover onder de knop ‘Losse Kaarten’, waar u ook uw kaarten voor zo’n arrangement kunt aanvragen.

 

Afspraak over stadsstrand

Nog voor de aanleg van het stadsstrand in het Westdampark heeft onze stichting aangegeven daar niet blij mee te zijn. De onoverzichtelijke situatie rond de Westdambrug levert naar onze mening een te groot risico op voor de veelheid van zwemmers die door het stadsstrand worden aangetrokken.

Na een korte periode van geschreven communicatie tussen de gemeente en RSW (via email en brieven) hebben wij inmiddels om de tafel gezeten om tot een voor alle betrokken partijen bevredigende oplossing te komen. Die is gevonden in de inzet van gemeentelijke toezichthouders, die bij vaarbewegingen van onze twee Romeinse schepen de aanwezige zwemmers zullen sommeren tijdelijk het water te verlaten. Daarmee wordt de kans op aanvaringen in feite weg genomen.

RPL, de lokale omroep voor Woerden en omgeving, heeft onze voorzitter Henk Vlot en gemeentewoordvoerder Gerold Borsboom over dit onderwerp enige vragen gesteld. Het resultaat kunt u via deze link terugluisteren.


Het net aangelegde stadsstrand met uiterst rechts de Westdamburg