Afspraak over stadsstrand

Nog voor de aanleg van het stadsstrand in het Westdampark heeft onze stichting aangegeven daar niet blij mee te zijn. De onoverzichtelijke situatie rond de Westdambrug levert naar onze mening een te groot risico op voor de veelheid van zwemmers die door het stadsstrand worden aangetrokken.

Na een korte periode van geschreven communicatie tussen de gemeente en RSW (via email en brieven) hebben wij inmiddels om de tafel gezeten om tot een voor alle betrokken partijen bevredigende oplossing te komen. Die is gevonden in de inzet van gemeentelijke toezichthouders, die bij vaarbewegingen van onze twee Romeinse schepen de aanwezige zwemmers zullen sommeren tijdelijk het water te verlaten. Daarmee wordt de kans op aanvaringen in feite weg genomen.

RPL, de lokale omroep voor Woerden en omgeving, heeft onze voorzitter Henk Vlot en gemeentewoordvoerder Gerold Borsboom over dit onderwerp enige vragen gesteld. Het resultaat kunt u via deze link terugluisteren.


Het net aangelegde stadsstrand met uiterst rechts de Westdamburg

RSW arrangementen tijdens Romeinenweek

Op de beide zaterdagen tijdens de Romeinenweek verzorgen wij het Historisch Singelarrangement rond de Per Mare ad Laurium. De arrangementen beginnen om 15.00 uur in het Limesmuseum, Kerkplein 18. Voor het arrangement op 29 april zijn nog enkele plaatsen vrij, voor 6 mei is nog volop plaats beschikbaar. Het aan te raden om tijdig via de RSW website te reserveren.

Tijdens deze twee zaterdagen krijgen onze gasten, naast de verrassende inhoud van het geboden arrangement, een presentje dat met name wat jongere deelnemers aan zal spreken. Een Romeins bordspel en twee Romeinse ansichtkaarten. Totaal zijn er tien ansichtkaarten en de uitdaging is ze alle tien in deze week te verzamelen. Hoe meer evenementen worden bezocht, hoe groter de kans op succes.

De Romeinenweek wordt georganiseerd door Romeinen.nu in samenwerking met Stichting Romeinse Limes.

Bestuursleden gezocht

bestuursvergaderingIn aanloop naar het seizoen 2017 zijn wij op zoek naar vervanging en versterking van ons bestuur. Wij nemen binnenkort afscheid van ons bestuurslid Communicatie en PR en willen het huidige vijf-koppige bestuur graag uitbreiden met een vice-voorzitter en een secretaris. Woon je in de gemeente Woerden (of directe omgeving), heb je affiniteit met het werk van onze stichting, heb je vrije tijd beschikbaar én ben je geïnteresseerd? Bezoek dan onze websitepagina Vacatures voor meer informatie.

Al het beste voor 2017

We staan aan het begin van het jaar 2017. Dat betekent voor ons als vrijwilligers van stichting Romeins Schip Woerden ook het begin van de voorbereidingen voor alweer het negende seizoen.

Vanaf medio april bent u weer van harte welkom in ons Limesmuseum en vervolgens aan boord van een van onze twee schepen. Wij rekenen op een goed jaar en spreken het vertrouwen uit dat het voor u ook een goed jaar gaat worden.

pmal in de vaartGraag verwelkomen wij u om u mee te nemen op een bijzondere beleving.

Drie Romeinse schepen in Woerden

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de “Victoria”, de in 2009 gebouwde reconstructie van de “Oberstimm 1”, een Romeins patrouilleschip gevonden langs de Donau in Oberstimm (D), was in Woerden.

Een uniek moment, want samen met de twee Romeinse schepen161022-14victoria_PMAL die Woerden als thuishaven hebben, waren er dus drie Romeinse reconstructies bij de haven van Woerden te bewonderen. Er werden diverse vaarten georganiseerd en aan animo geen gebrek. Ook langs de wallekant waren er veel toeschouwers. De sportieve bezoeker kon onder leiding van roeiers van roeivereniging De Krom meevaren/-roeien met de Victoria; dit zorgde voor een mooi schouwspel. Daarnaast konden bezoekers die het geheel vanaf het water wilden aanschouwen meevaren op de Per Mare ad Laurium en de Fiducia.

161022-33-Fiducia_victoria_PMAL

Had u afgelopen zaterdag geen tijd? Maar wilt u nog wel graag de Victoria zien of erop meevaren? Dat kan. Voorlopig ligt het schip in Bodegraven bij Fort Wierickerschans en daar worden er arrangementen georganiseerd.

En voor onze eigen gasten luidt het motto: wij zien u graag weer in 2017!